09-06-2014

Week 02/06-08/06

Deze week begon met de laatste twee testen voor het vak "Rédaction de textes", bestaande uit enerzijds het schrijven van een samenvatting en anderzijds een eerder theoretische test over schrijftechnieken (vb. andere mogelijkheden om een overdreven gebruik van het werkwoord "avoir" te vermijden). Weliswaar heel interessant, maar het was mij helemaal niet gelukt om volledig door de cursus te geraken. Omdat ik wel al goede punten had gehaald op de eerste twee testen en ik met een gemiddelde van 12/20 een vrijstelling voor het examen zou kunnen halen, besloot ik het er toch maar op te wagen. Mijn samenvatting was naar mijn aanvoelen een goede tekst, maar de theorie was - zoals verwacht - meer gokken dan weten. Afwachten dus of het totaal nog voldoende zou zijn voor de vrijstelling...
Na het examen ging ik nog langs op ons appartement om een paar zaken op te halen. In de lift hing dit schitterende voorbeeld van Google Translate. Heel grappig, maar tegelijk natuurlijk ook wel een beetje triestig dat het blijkbaar niet mogelijk is om een correcte tekst te schrijven.

Dinsdag kregen we, sneller dan verwacht, al de uitslag van de testen van gisteren. En ahoi, ik heb mijn vrijstelling! Weliswaar met een buis op de ene test, maar de andere drie haalden dat voldoende op. Opluchting, al hoop ik wel nog eens door die cursus te gaan om effectief wel iets op te pikken van die schrijftechnieken.

De rest van de week ging op aan het proberen leren van twee cursussen, met weliswaar enkele leuke tussendoortjes: 
Zo is er het lammetje bij mijn ouders thuis dat 3x per dag zijn fles moet krijgen...

...vierden we mijn moeder haar verjaardag, waarbij ze van Johan, mijn broer en mij deze bakvormen kreeg (die zes kleintjes zou ik stiekem ook wel willen ;-) Ze heeft ze allebei al uitgetest en de baksels kwamen heel mooi uit de vormen. Goed gerief dus!

... ging ik een minitoertje lopen (zijnde 1,2km) en was ik blij dat ik na die afstand de fiets van mijn broer kon overnemen om terug naar huis te gaan. Véél te heet!

... kwam Johan 's avonds toe, want hij wilde van het lang weekend profiteren om de verhuis al wat voor te bereiden en nog eens te gaan duiken. Zaterdag dus naar Brussel, waar ik tussendoor ook langsging bij Passa Porta voor een vaderdagcadeautje. Ik ga die winkel echt nog wel missen denk ik: niets leuker dan rondsnuisteren in een boekenwinkel met veel keuze, zowel in genres als in talen! En natuurlijk zijn er in Zürich ook boekenwinkels, maar 't zal toch wel wennen zijn om quasi enkel keuze te hebben uit Duitse boeken. Op weg terug naar huis sloeg de Rode Duivelsgekte toe in de metrostations; ze speelden dan ook hun laatste oefenmatch voor het WK.

's Avonds gingen we nog langs bij Johans zus, schoonbroer, slapende neefje en toekomstig petekindje van Johan ;-) en zondagavond was het tijd voor barbecue bij mijn ouders thuis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten