25-07-2014

Week 21/07-25/07: Zwitserland-Duitsland-Zwitserland-België-Nederland

Maandag ging ik langs in het centraal station (waar blijkbaar soms vrachtwagens rondrijden...) voor een halftaxabonnement, d.w.z. een abonnement waarmee je een korting van (maximaal) 50% krijgt op al je treinritten. Daarna richting bank voor een eigen bankrekening, want ik heb weliswaar wel al een kaart gekoppeld aan Johan zijn rekening, maar kon er zelf nog geen openen zolang ik niet officeel in Zwitserland gedomicilieerd was. Jammer genoeg kon ik enkel een zeer beperkte rekening openen omdat inog geen B-permit heb. Het is weliswaar al beter dan niets, maar ik kan er in bijna geen enkele winkel mee betalen, noch in het buitenland. Beetje stom, al snap ik ook wel dat de bank niet zomaar aan Jan en alleman die hier even een paar maandjes blijft een volwaardige rekening gaat geven. Grappig was wel dat ik een papier moest ondertekenen dat ik niets met de VS te maken heb (nooit er gewoond, geen Green card...); blijkbaar worden de Amerikanen hier aan een strengere controle onderworpen vooraleer ze een rekening mogen openen.


Het levert al langer gegniffel op, maar dinsdag nam ik er pas een foto van: de achternaam van een koppel hier in het gebouw. Ik weet niet hoe ze er uit zien, maar in mijn hoofd zijn het kleine trolletjes met donker, slierterig haar en grote etterbuilen. Gaat waarschijnlijk goed meevallen eens ik hen in het echt ontmoet. Of tegenvallen natuurlijk, want wie wil er nu geen sprookjesfiguren in zijn gebouw ;-)


Woensdag ging ik op bezoek bij E. in Freiburg, die ik ken van tijdens mijn Erasmusuitwisseling in Cottbus. De plannen om elkaar te bezoeken, waren er al langer, maar Brussel en Freiburg liggen nu eenmaal niet op een steenworp van elkaar. Zürich en Freiburg daarentegen, dat is amper twee uurtjes rijden met de bus (en overigens ook supergoedkoop, amper 16 euro heen en terug (tip voor wie naar/in Duitsland reist: Meinfernbus). En ajup, daarmee heb ik sneller dan verwacht nummertje 20 kunnen verwezenlijken!

Martinstor
Markthalle
Zum roten Bären (naar het schijnt het oudste gasthof van Duitsland)
Veel winkels/cafés in Freiburg hebben voor hun deur een bijpassend symbool op het voetpad, zoals bijvoorbeeld dit beertje voor het gasthof Zum roten Bären
Grappig standbeeldje, dat deel uitmaakte van cirkelvormig groepje grappige mannetjes
Neues Rathaus
Altes Rathaus
Schwabentorbrücke
Freiburger Münster vanaf de Schloßberg
Schloßberturm
Lorettokapelle: tijdens de Frans-Oostenrijkse oorlog halfweg de 18e eeuw werd de Franse koning, die op het plein voor de kapel de beschieting van Freiburg in het oog hield, met één kanonskogel beschoten. De kogel raakte de koning niet, maar sloeg in in de kapel en is daar vandaag nog te zien naast het raampje boven de kapeldeur.


Freiburger Münster
De glas-in-loodramen in de Freiburger Münster zijn bijna allemaal "gesponsord" door de toenmalige gildes. Dit raam bijvoorbeeld werd geschonken door de bakkers, die een pretzel als herkenningsteken hadden.
Originele oplossing tijdens de werf
Münsterplatz
Historisch koophuis op de Münsterplatz
Wiwilíbrücke met Herz-Jesu-kirche
Konzerthaus
Donderdag ging ik ongeveer 5km lopen langs onze waterval (die ligt op amper 3 minuutjes lopen van onze deur, dus dan mag ik "onze" zeggen, vind ik). 's Avonds vertrokken we naar België voor een dagje familiebezoek en een weekend duiken. Onderweg was de zonsondergang mooi te zien, alleen fotografeert dat niet zo super met een klein toestelletje :-)


Vrijdag ging Johan op bezoek bij zijn moeder, terwijl ik met mijn broer ging mountainbiken aan de Steenberg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten